İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Başakşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü " sebebiyle hafta boyunca İlçemiz okullarında yapılan farkındalık çalışmaları bugün İlçe Programı ile son buldu

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Başakşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi organizasyonuyla gerçekleşen etkinliklerde :

@oyakkent.ortaokulu

@nurettintopcuilkokulu_

@Tokimevlanailkokulu

Okullarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile @basaksehirengelsizyasam bir araya geldi

İlçe programımızda farkındalık videosu ve sunumu yapıldıktan sonra özel eğitim uygulama okullarımızın öğrencileri sahne gösterilerinde bulundu

Ara

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ertan GÖRGÜ İlçemiz özel eğitim öğretmenlerine "TADİS UYGULAMASI EĞİTİMİ" vermiştir.

Kurum Müdürümüz Mehmet SARI hocamıza değerli katkılarından ötürü Teşekkür Plaketi takdim etti

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet ÇOŞKUN, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla kurumumuzu ziyaret etti.

Kurumumuz personeli ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı ve çiçek takdim etti

Kas

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ertan GÖRGÜ İlçemiz okul psikolojik danışmanlarına "GENOSOSYOGRAM EĞİTİMİ" vermiştir. Hocamıza verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederiz

Kas

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) protokolü kapsamında Başakşehir İşkur ile yapılan alt grup toplantısında dönem içinde yapılacak çalışmalar planlandı

Toplantıya Kurum Müdür Yardımcımız Mehmet ÖZTÜRK ve Bölge Okul Rehber Öğretmenleri katıldı

Kas

AKADEMİ BAŞAKŞEHİR / LGS & YKS Akademisi kapsamında Psikolojik Danışman Buğra TOPKARA'nın konuk olduğu "Liselere Geçiş Sistemi" başlıklı seminer programı kurumumuz müdür yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK moderatörlüğünde çevrim içi gerçekleştirildi.

Kas

Aday Öğretmen Uyum Eğitim Programı Aday Öğretmen Uyum Eğitim Programında Kurumumuz Müdür Yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK tarafından ilçemize Eylül-2022 ataması ile gelen öğretmenlere "Okullarda Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetleri" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Kas

Özel Eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin sınıf ve okul içerisindeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere  "Görevlendirilebilen Kolaylaştırıcı Kişi Uygulaması" kapsamında modül hazırlama çalışmalarını Fatih RAM da yapmak üzere kurumumuz Özel Eğitim Öğretmenleri İsmail TUĞRUL ve Enes DUYAN İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün komisyon çalışmalarına katılmıştır.

Kas

"YENİLENEN BEP KILAVUZU" konusunda ilçemiz öğretmenlerine bilgilendirme seminerlerinin ilki kurumumuz özel eğitim öğretmeni Enes DUYAN tarafından yapıldı.

BAŞAKŞEHİR YEDAM SEMİNER SERİSİ BAŞLADI ✅

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü - Başakşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Başakşehir Yeşilay Danışmanlık Merkezi işbirliğinde Bahçeşehir bölgemizdeki liseler ile başlayan projede;

& Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi

& Bahçeşehir Borsa İstanbul İMKB MTAL

& İBB Yavuz Sultan Selim AİHL

& Hacı Şöhret Demiröz Fen Lisesi

& Emlak Konut Bahçekent Anadolu Lisesi ilk etap okullarımız olmuştur.

Sosyal Hizmet Uzmanı Beyza ELİK tarafından Bağımlılıkla Mücadele ve YEDAM anlatılan seminerlere katılan velilerimize, bizleri ağırlayan okul yönetimleri ve rehberlik servislerine ilgi ve alakaları için teşekkür ederiz ✅

Ekm

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Başakşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde düzenlenen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Paneli; "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivitede Ergoterapi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunda Önyargıları Yıkmak, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivitede Beslenmenin Önemi ve Etkisi ile Destek Eğitim Odalarında Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ile Çalışma" başlıklarında farklı disiplinlerin katılımıyla gerçekleştirildi ✅

Moderatör: Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen İlknur TONGA

Biruni Üniversitesi Prof. Dr. Hülya KAYIHAN

Çocuk ve Genç Psikiyatri Uzmanı Dr. Özden ÖRS

Uzman Diyetisyen Mehmet Tevfik NARGÜL

Uzman Klinik Psikolog Kemal KANAT

Ekm

Başakşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak 2022 - Eylül atamasında ilçemize atanan Okul Psikolojik Danışmanlarına Oryantasyon Eğitimi verildi ✅

Eyl

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başakşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi organizasyonu ile ilçemiz Anaokulu ve İlkokul Psikolojik Danışmanlarına " OKULA UYUM VE ORYANTASYON " konulu seminer yapıldı.

Klinik Psikolog Ecem YILMAZ'a verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederiz

Ağu

Müdürlüğümüzün organize ettiği programda Rehberlik Araştırma Merkezimiz Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Mehmet ÖZTÜRK moderatörlüğünde İlimiz Üsküdar Henza Akın Çolakoğlu AİHL Psikolojik Danışmanı Mesut SABANCI ile "ÜNİVERSİTE TERCİH SÜRECİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - 2" bilgilendirme çalışması yapıldı.

Ağu

Müdürlüğümüzün organize ettiği programda Rehberlik Araştırma Merkezimiz Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Mehmet ÖZTÜRK moderatörlüğünde Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi Psikolojik Danışmanı Arif KOÇAK ile "ÜNİVERSİTE TERCİH SÜRECİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR " bilgilendirme çalışması yapıldı.