Haz

Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullarda tercih sürecinin sağlıklı yürütülmesi kapsamında müdürlüklere verdiği tercih komisyonları oluşturma görevi kapsamında; ilçemizdeki  tüm ortaokul ve liseierde öğrencilerimizin  daha  sağlıklı tercih dönemi geçirmelerine katkı sağlamak üzere tercih komisyonları oluşturulmuştur.

Haz

2017-2018 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzu kapsamında gerçekleştirilen bireysel değerlendirme sonuçları 13 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacaktır.

May

2014 yılında itibaren Bakanlığımız tarafından düzenli olarak sunulan tercih danışmanlığı hizmeti, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da sürdürülecektir. Bu kapsamda tercih danışmanlığı hizmetinin esas ve usullerini belirleyen 2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu yayımlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında "Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM)’ nin Uygulanmasına Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Rehberlik hizmetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülebilmesi, hizmetlerin yaygınlığının ve verimliliğinin artırılması böylelikle bireylerin rehberlik hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla Rehberlik Hizmetleri Genelgesi yayımlandı.

Genelgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Destek eğitim odalarından yararlanan özel yetenekli öğrenciler için Genel Müdürlüğümüzce Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri derslerine yönelik etkinlik örnekleri hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmanın ilk ürünü olarak hazırlanan İlkokul Türkçe Dersi Etkinlik Örnekleri yayımlanmıştır.

İlkokul Türkçe Dersi Etkinlik Örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan yayınlar elektronik kitap haline getirilerek Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde yayımlandı

Özel Eğitim Sınıfları Bulunan Okullarımız

Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Rehberlik Hizmetleri Kılavuz Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Özel Eğitim Hizmetleri Kılavuz Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Kas

07/11/2017 salı günü rehber öğretmenlerle bilim sanat merkezlerine öğrenci seçimi ile ilgili toplantı yapılmıştır.

Ekm

2017-2018 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

Ekm

Sene başı rehber öğretmenler toplantısı RAM Müdürü Ahmet ÇELİK başkanlığında yapıldı.

Ekm

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları genelgesi güncellendi.