Tem

TEOG tercih komisyonlarımız ilçemiz 8.sınıf öğrenci ve velilerine 06/07/2015 Pazartesi gününden itibaren tercih danışmanlığı hizmeti vermeye başladı. İnternet, elektrik kesintisi vb olumsuz şartlardan etkilenmemeleri için öğrencilerimizin tercih işlemlerini son güne bırakmamalarını öneririz.

Tem

ÖSYM´nin hazırlamış olduğu Yükseköğretim Programları Rehberi (Tercih Robotu) için haberimizin üzerini tıklayınız.

Haz

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Mesleki Çalışma Programı kapsamında M.Emin Saraç Kültür Merkezi´nde ilçemiz öğretmenlerine, kurumumuz rehber öğretmenleri Kübra KAHVECİOĞLU ve Nadire YAĞCI tarafından  "Eğitim ve İletişim" semineri verildi.

Haz

Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri yıl sonu çalışma raporunu https://mebbis.meb.gov.tr adresine okul-kurum şifresiyle girip RAM MODÜLÜ´nde "Yıl Sonu Çalışma Raporu" başlığı altında bulunan formu 22 Haziran-13 Temmuz 2015 tarihleri arasında dolduracak ve bir nüshasının çıktısını alarak okulda muhafaza edeceklerdir.

Nis

Nis

Kurumumuz tarafından ilçemiz rehber öğretmenlerine “Psikososyal Müdahale Eğitimi” organize edildi.  Değerli meslektaşlarımıza, eğitim esnasında gösterdikleri  işbirliği ve hoşgörüden dolayı teşekkür ederiz.

İlçemizdeki rehberlik servislerinin daha etkin bir şekilde çalışması için, ilçemizdeki rehber öğretmenlerin ihtiyacını belirlemek ve bu ihtiyaç doğrultusunda hizmetiçi eğitim, seminer ve konferans düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır. Anketi doldurmak için haberi tıklayınız.

Sayın veli, kurumumuzda yürütülecek çalışmalara ışık tutmak, mevcut durumumuzu görmek, kurumumuzun gelişim hedeflerini belirlemek için sizlerin görüşlerine ihtiyacımız vardır. Bu amaçla anketimiz hazırlanılmıştır.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş II. Dönem Ortak Sınavları 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde, mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav tedbiriyle ilgili Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazısı için tıklayınız.

Bilim ve Sanat Merkezlerine 2015-2016 eğitim öğretim yılı için ilkokul 2., 3, ve 4. sınıflardan öğrenci tanılaması için gerçekleştirilecek olan, özel yetenekli öğrencilerin tanılama işlemleri ile ilgili yapılması gerekenler...

Her çocuğun hayalini gerçekleştirmek için başlattığımız projemizde , kura ile belirlenen öğrenci Yusuf ÇİVİ´nin  tablet hayalini gerçekleştirdik. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Paşali BEŞLİ ve kurum müdürümüz Ahmet ÇELİK tarafından tableti kendisine verilen öğrencimizin sevinci  gözlerinden okundu. Projemize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Gelecek ay siz de bir öğrencinin hayalini gerçekleştirmek isterseniz;   psikolojik danışmanımız Zeynep SİPAHİ ile iletişime geçebilirsiniz. İrtibat No: 02124882288

Öğretmen, öğrenci ve velilerimiz  için kurumumuz psikolojik danışmanları tarafından muhtelif konularda broşürler hazırlandı. Farklı konularda hazırlanacak olan broşürlerimiz web sitemizde yayınlanmaya devam edilecektir.