Ekm

Sene başı rehber öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan YILMAZ´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

18/10/2018 Perşembe günü Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda yapılan rehber öğretmenler toplantısında;

Okul risk haritalarının oluşturulması,

Madde bağımılılığı ile mücadele,

Okul BEP geliştirme birimlerinin görevleri,

Sınıf tekrarı yapan 9. sınıf öğrencilerinin durumu ile ilgili yapılacak çalışmalar ele alındı.

Ekm

Haziran 2017’de yayımlanan ve çalışması devam eden “Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar” 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenmiştir.

İçeriğe risk haritaları, şiddeti önleme çalışmaları anketleri, devamsızlık nedenleri anketi, rehberlik programı değerlendirme kontrol listesi,  verimli ders çalışma kontrol listesi ve çizelgeleri eklenmiş olup Psikolojik Destek Yönlendirme Formu güncellenmiştir.

Güncellenen form haritasına Genel Müdürlüğümüz internet sitesi Rehberlik Hizmetleri sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Eyl

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yürütülecek rehberlik ve psikolojik danışma çalışmalarının planlanmasında kullanılmak üzere "Rehberlik Programı Hazırlama Kitapçığı" yayımlanmıştır.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullarda tercih sürecinin sağlıklı yürütülmesi kapsamında müdürlüklere verdiği tercih komisyonları oluşturma görevi kapsamında; ilçemizdeki  tüm ortaokul ve liseierde öğrencilerimizin  daha  sağlıklı tercih dönemi geçirmelerine katkı sağlamak üzere tercih komisyonları oluşturulmuştur.

Haz

2017-2018 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzu kapsamında gerçekleştirilen bireysel değerlendirme sonuçları 13 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacaktır.

May

2014 yılında itibaren Bakanlığımız tarafından düzenli olarak sunulan tercih danışmanlığı hizmeti, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da sürdürülecektir. Bu kapsamda tercih danışmanlığı hizmetinin esas ve usullerini belirleyen 2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu yayımlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında "Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM)’ nin Uygulanmasına Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Rehberlik hizmetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülebilmesi, hizmetlerin yaygınlığının ve verimliliğinin artırılması böylelikle bireylerin rehberlik hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla Rehberlik Hizmetleri Genelgesi yayımlandı.

Genelgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Destek eğitim odalarından yararlanan özel yetenekli öğrenciler için Genel Müdürlüğümüzce Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri derslerine yönelik etkinlik örnekleri hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmanın ilk ürünü olarak hazırlanan İlkokul Türkçe Dersi Etkinlik Örnekleri yayımlanmıştır.

İlkokul Türkçe Dersi Etkinlik Örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan yayınlar elektronik kitap haline getirilerek Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde yayımlandı

Özel Eğitim Sınıfları Bulunan Okullarımız

Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Rehberlik Hizmetleri Kılavuz Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Özel Eğitim Hizmetleri Kılavuz Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.