May

2014 yılında itibaren Bakanlığımız tarafından düzenli olarak sunulan tercih danışmanlığı hizmeti, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da sürdürülecektir. Bu kapsamda tercih danışmanlığı hizmetinin esas ve usullerini belirleyen 2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu yayımlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında "Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM)’ nin Uygulanmasına Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Rehberlik hizmetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülebilmesi, hizmetlerin yaygınlığının ve verimliliğinin artırılması böylelikle bireylerin rehberlik hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla Rehberlik Hizmetleri Genelgesi yayımlandı.

Genelgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Destek eğitim odalarından yararlanan özel yetenekli öğrenciler için Genel Müdürlüğümüzce Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri derslerine yönelik etkinlik örnekleri hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmanın ilk ürünü olarak hazırlanan İlkokul Türkçe Dersi Etkinlik Örnekleri yayımlanmıştır.

İlkokul Türkçe Dersi Etkinlik Örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan yayınlar elektronik kitap haline getirilerek Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde yayımlandı

Özel Eğitim Sınıfları Bulunan Okullarımız

Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Rehberlik Hizmetleri Kılavuz Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Özel Eğitim Hizmetleri Kılavuz Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Kas

07/11/2017 salı günü rehber öğretmenlerle bilim sanat merkezlerine öğrenci seçimi ile ilgili toplantı yapılmıştır.

Ekm

2017-2018 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

Ekm

Sene başı rehber öğretmenler toplantısı RAM Müdürü Ahmet ÇELİK başkanlığında yapıldı.

Ekm

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları genelgesi güncellendi.

Ağu

Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde yürütülen iş ve işlemleri sistematik hale getirmek, bireylere sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak ve ölçülebilir bir hizmet sunmak  amacıyla hazırlanan yeni görünümdeki formlar 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanacaktır.

Süreç içinde geliştirilen form ve ölçekler tamamlandıkça yayınlanmaya devam edilecektir.

Ağu

2017 2018 eğitim öğretim yılı için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri hedef belirleme ve plan hazırlama çalışmalarının “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Plan Hazırlama Kitapçığı” doğrultusunda yürütülmesi gerekmektedir.

Ağu

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, halk eğitimi merkezimiz aracılığıyla  2017-2018 Eğitim - öğretim yılında özel eğitim sınıflarında görev almak isteyen ücretli  öğretmenlere verilen "Özel Eğitim Uygulamalar Kursu´nu Şube Müdürümüz Suphi MERİÇ  ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Ahmet ÇELİK ziyaret edip, kursiyerlerle deneyimlerini paylaştılar.